*

Aura Salla Rohkeasti eurooppalainen, ylpeästi suomalainen. #aurasalla2014 #eurovaalit #kokoomus

Kaikki blogit puheenaiheesta Paavo Väyrynen

Paavo Väyrynen tänään

Väyrynen pohjustaa paikkaansa ensi vuoden vaalien jälkeiseen valtioneuvostoon. Väyrynen sanoo toivovansa ennenaikaisia vaaleja, jotka hänen mukaan olisi pitänyt järjestää jo aikaa sitten.

Europarlamenttiin lähtevä Väyrynen on ehdolla myös eduskuntavaaleissa. Hän palaa Suomeen, jos hän pääsee valtioneuvoston jäseneksi. Hän mainitsee ulkoministerin tehtävien kiinnostavan häntä.

Lappi ja Suomi valitsi Paavon

Maakuntalehti Lapin Kansa äityi otsikoimaan päivän lehdessä, että "Lappi sai ikoman mepin". Hyvä niin, että Lapistakin on yksi meppi, koska kyse on kuitenkin pinta-alaltaan liki puolesta Suomea. Oikeasti Lappi on aivan liian pieni areena Paavo Väyryselle. Koko Suomen ja ainakin miljoonan ajokilometrin Paavostahan on kyse.

Eurovaaliehdokkaiden latteuksia

 

"Kannatan pankkiunionia koska kokemus  osoittaa ylikansallsen finanssikapitalismin riski". Näin vastasi keskustapuolueen euirovaaliehdokas Timo Kaunisto kun kysyin hänen kantaansa Suomen osallistumisesta pankkiunioniin. Samantapaisen vastauksen antaisi varmaan moni muukin ehdokas nykytilanteessa kun kun yhteisen valvontaan ja yhteiseen vastuuseen perustuvaa pankkiunionia rakennetaan.

Paavo Väyrynen on hyvä ehdokas EU parlamenttiin! Paavolle ääni pysyy Paavolla

Radiosta tuli Paavo Väyrysen haastattelu, jossa hän kertoi näkemyksiään mm. EU:n kehityksestä, Suomen kytkeytymisestä Unioniin, vaihtoehdoista joita Suomella on ollut käytettävissä, EU:n tulevaisuudesta, Suomen omasta itsenäisestä ulko-ja turvallisuuspolitiikasta, Ukrainan kahtiajakaantuneesta maasta, Venäjän ja Suomen välisistä suhteista, kahdesta valuutasta jne.

Paavo Väyrynen on maaseudun ja Lapin hyvä ehdokas. Ei ole yhdentekevää onko kaikki Suomen europarlaamentaarikot pääkaupunkiseudulta vaiko myöskin jostain muualta.

Kepun äänestäjä ei tiedä minkä puolesta äänestää!

Paavo Väyrynen kannattaa euroalueesta eroa. Olli Rehn kannattaa liittovaltiota. Siksi on perusteltua kysyä, mikä on keskustan linja? Minkä puolesta keskustan äänestäjä äänestää? Missä on äänestäjän "kuluttajasuoja".

Keskustan europarlamenttiryhmä Alde on kaikkein kiihkein liittovaltion kannattaja. Se on myös kaikkein maaseutuvastaisin. Ja keskustan mepit ovat tässä ryhmässä!

Näitäkin asioita kannattaa pohtia ennen äänestyskoppiin menemistä ja antaa ääni perussuomalaiselle ehdokkaalle. Niin tekemällä saat mitä tilaat!

 

Juha Sipilä vilautti Nato-korttia

Yle välitti tänään (7.5.2014) uutisen, jossa Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä arvioi Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyö mahdollisuuksia sekä maamme suhdetta Natoon. Sipilä kertoi, että "tottakai siitä Natosta pitää voida keskustella mutta tässä tilanteessa ei ole päätösten aika". Puheenjohtaja Sipilä pitää siis mahdollisena, että Suomi saattaisi hakea jossain tilanteessa Nato-jäsenyyttä. Tästä herääkin liuta kysymyksiä, joihin toivoisin Sipilältä tarkennusta. Mitä pitää tapahtua, että Suomi hakisi Naton jäsenyyttä? Milloin se "oikea hetki" voisi olla?

Ahne köyhä suistaa talouden laman partaalle

Nykyaikainen kapitalistinen talous pyrkii vahvasti kohti jatkuvaa talouskasvua. Samalla hyvinvointi usein kasaantuu tietyille ihmisryhmille, kasvattaen tasaisesti elintasoeroa köyhimpien ja rikkaimpien välillä. Eron kasvaessa ihmisten ostovoima vähenee, ajaen täten köyhempiä ja jopa keskiluokkaisia ihmisiä jonkinlaiseen kuiluun ja sosiaalietuuksien pariin. Osa joutuu turvautumaan näihin vain väliaikaisesti, osa jää pysyvästi.

 

Miksi Paavo Väyrynen aiheutti minussa säälintunnetta?

Kannatin Paavo Väyrystä viime presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella ihan siitä syystä, koska Väyrynen provosoi itsessäni säälintunnetta.

Onhan se säälittävää olla miehenä, jolla on ehtymätön vallanhimo, vaikka ei ole sitä erityisen laajapohjaisena ikinä saanut. Osoituksena edellisestä käsittääkseni Kekkosen suosikkipoju ei ole kumminkaan päässyt kovasta yrityksestä huolimatta pääministeriksi saati presidentiksi.

Väykkä

Suomalaisen poliittisen historian yksi kiistatta tunnetuimpia ja kiistellyimpiä persoonia on Paavo Väyrynen (kesk). Mies on vaikuttanut politiikan huipulla viidellä eri vuosikymmenellä ja on kaikkien mahdollisten skandaalien jälkeen pullahtanut kuin korkki pintaan saamatta sen suurempia kolhuja kannatukseensa.

Väyrystä pidetään armottoman narsistisuuden ja pyrkyryyden lisäksi huomattavan älykkäänä ja myös alallaan eli politiikassa taitavana pelurina. Akateemista meriittiäkin löytyy väitöskirjaan asti, joten tietopohja ei ole aivan olemattomammasta päästä.

EU-vaaleissa äänestäjiä johdetaan harhaan

EU:n parlamenttivaaleissa keskusta kalastelee ääniä kahden katiskan taktiikalla. Toiseen katiskaan yritetään houkutella EU-kriittisiä ääniä Paavo Väyrysen johdolla, ja toiseen katiskaan liittovaltiomyönteisiä Olli Rehnin ja  Mikael Pentikäisen johdolla.

Ongelmana ovat Väyrysen äänestäjät, joilla ei ole pienintäkään "kuluttajasuojaa". He eivät saa sitä mitä heille luvataan. He luulevat, että Väyrystä äänestämällä he voivat vaikuttaa estävästi EU:n liittovaltiopolitiikkaan ja puolustaa maataloutta.

Julkaise syötteitä